Wandelinformatie

Goed voorbereid op wandelvakantie

Onze wandelingen zijn geschikt voor de actieve 40+ er (jonger mag natuurlijk ook), die beschikt over een goede gezondheid en conditie en thuis regelmatig (flinke) wandelingen maakt.

De wandelingen hebben een hoog recreatief gehalte waarbij genieten van de omgeving voorop staat en duren gemiddeld 3 tot 5 uur per dag. De wandelingen lopen grotendeels over gemarkeerde wandel-, berg-, kust- en geitenpaden, alpenweiden, door het bos en over het strand.

Of u nu meewandelt met de groep, u kiest voor een extra stukje uitdaging of u hebt een wandeling op eigen gelegenheid gepland, wij laten u kennismaken met de mooiste wandelroutes uit de omgeving.

Wandelniveau...voor ieder wat wils

De wandelreizen verschillen van zwaarte niveau. Fitál Vakanties heeft een globale indicatie gemaakt die u kan helpen bij het uitzoeken van een geschikte wandelvakantie.

• Duur van de wandelingen worden per niveau aangegeven met een minimale en maximale tijd.
• Daar men in de bergen en op ongelijk terrein in een ander tempo wandelt worden de wandelingen veelal in tijdsduur aangegeven in plaats van kilometers.
• Tijdens de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen of tochten met meer uitdaging voor de echte berggeiten onder u.
• Met o.a. liften, kabelbanen, boten en transferbusjes (exclusief) kunt u bij een aantal van de wandelingen grote afstanden of hoogteverschillen overbruggen. Zo kunt u de wandeling aan uw niveau en wens aanpassen.
• Op eigen gelegenheid op pad? Uw Fitálbegeleiding geeft u graag informatie en tips over de vele mogelijkheden.
• Uitgebreide informatie over de wandelingen vindt u terug bij de bestemmingen.

Niveau 1
Wandelingen van 2-4 uur per dag, vlak of glooiend gebied over goed begaanbare paden of langs het strand. Voor de sportieve wandelaar.

Niveau 2
Wandelingen van 3-5 uur per dag, heuvelachtig gebied. Gedeeltelijk onverharde en smalle paden in bergachtig landschap. Voor de sportieve wandelaar met goede conditie.
O.a. Dolomieten, Algarve, Kleinwalsertal, Karinthië

Niveau 3
Wandelingen van 3-5 uur per dag, heuvelachtig en/of bergachtig gebied. Regelmatig pittig stijgen en afdalen over smalle paden met losse stenen en/of trappen met diepe stappen. Geschikt voor de wandelaar met bergervaring en een goede balans.
Niveau 3 biedt bij de meeste wandelingen geen alternatieve route.
O.a. Kreta, Cinque Terre.

Wandelbegeleiding

U wordt begeleid door een ervaren Fitál wandelbegeleider en een enkele keer gaat er een lokale gids mee die u veel kan vertellen over de omgeving en natuur. Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weer- en lokale omstandigheden als gidsen en vervoer. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Veiligheid

U wandelt te allen tijde op eigen verantwoordelijkheid. Fitál is niet aansprakelijk voor eventueel letsel tijdens de reis.

Nordic Walking met instructeur Ellis Groenendijk

Nordic Walking is een uitstekende ondersteuning tijdens uw wandelvakanties. Voor meer informatie klik u hier.

Niet inbegrepen

Entrees, bergbanen en overige vervoersmiddelen, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.

Voorbereiding

De mooiste vakanties beginnen met een goede voorbereiding. We adviseren u thuis te 'trainen'.

Qua kleding en schoeisel adviseren wij u:
• stevige, ingelopen wandel-/bergschoenen met goede profielzolen
• Nordic Walking poles of (verstelbare) wandelstokken. Deze zijn een dankbaar hulpmiddel bij het wandelen o.a. in de bergen en op onverharde paden.
• regenkleding
• jack en/of warme trui
• pet, zonnebril, zonnebrand
• rugzak met water en iets te eten

Antilope Outdoor

Wilt u meer informatie over passende kleding of wandelaccessoires? Klik dan hier voor meer informatie op de website van Antilope Outdoor.

Selecteer uw vakantie met onze vakantiezoeker:
Waar wilt u naar toe?
Wat voor soort vakantie?
Wanneer vertrekt u?
van
t/m